Jet Bakels is antropoloog en werkt als tentoonstellingsmaker, onderzoeker en publicist. Dieren staan centraal in haar werk. Ze vertaalt complexe verhalen naar aansprekende exposities, boeken en lezingen voor een breed publiek. Ze schreef eerder twee gouden boekjes over de reuzepanda’s in Ouwehands Dierenpark.
Yoko Heiligers houdt ervan om uiteenlopende onderwerpen een beeldende twist te geven met haar illustraties. Haar techniek is een combinatie van lijntekeningen en (digitale) collage waarin ze speelt met lijnen en (kleur)vlakken.
De binnenkant van de cover van het boekje is een kaart van de Nederlandse Wadden met de bekenden TVTAS eilanden.
De lezer wordt meegenomen op de veerboot voor een eilandavontuur.
Daarna zijn er verschillende activiteiten te zien als wadlopen, strandjutten en spelletjes op het strand. Ondertussen vertelt Bakels over de verschillende dieren in de zee en op het strand en laat Heiligers ze zien door mooie en duidelijke afbeeldingen.
Het boekje is een goede voorbereiding voor een vakantie op een van de eilanden. Het feit dat er niet een specifiek eiland genoemd wordt maakt dat het breed inzetbaar is. De aandacht is voor de natuur en de omgeving en dat wordt goed gedetailleerd weergegeven.
De lezer wordt direct aangesproken met je, wat heel fijn kan zijn in een kinderboek, kinderen voelen zich dan betrokken.
De toon is positief, beide makers willen laten zien hoe mooi de natuur is in dit gebied en laten weten hoe belangrijk het is om dit te behouden. Want dan kunnen de vogels (en wij) terug komen.
Een leuk kinderboek om samen te lezen voor een vakantie op de Wadden en om kinderen te laten zien hoe bijzonder dit gebied is.
De lezer wordt meegenomen op de veerboot voor een eilandavontuur.