Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Dit is een echte Jansma die de verwachting schept dat de auteur nog lang niet uitgeschreven zal zijn.

Diane Kooistra 29 maart 2024

Linda Jansma is een Nederlandse schrijfster van thrillers. Zij groeide op in Amsterdam, verhuisde op haar dertiende naar Almere maar trok zich in 2018 terug in een dorp in Friesland waar zij nu nog steeds woont.

De onderstroom begint met de vondst van een vrouwenlichaam en daarna wordt het blikveld verruimt naar het leven van Hesters gezin. Een gebroken gezin dat probeert een zeilschool te runnen en ook wil verwerken dat het lichaam van hun dochter en zus twee jaar geleden ook gevonden werd in hetzelfde meer…..


Dit boek werd gepresenteerd tijdens het Crime Compagnie cafe van 2 maart in Utrecht.

Na een spannend proloog over een vrouwenlichaam dat naar boven drijft verdwijnt deze vondst even naar de achtergrond. De lezer leert Hester, haar gezin en de mensen van de zeilschool kennen. Het is duidelijk dat Jansma een thriller schrijft dat zich afspeelt in een gebied dat ze aardig goed lijkt te kennen. De kracht van Jansma is dat ze de lezer meeneemt met gewone mensen die iets vreselijks overkomen is. Daarna is er de twijfel of de onschuld wel echt is….. Ze geeft in korte en duidelijke zinnen weer hoe mensen met elkaar omgaan en hoe de diverse relaties in elkaar steken. Het toneel is verder redelijk stabiel en overzichtelijk. Er komen al snel een paar vragen naar voren die de lezer al snel bezig zullen houden maar ook zullen weerhouden om gelijk conclusies te trekken. Daar is ook geen tijd voor want het verhaal loopt vlot. Het is sterk en boeiend beschreven en omdat de lezer ondertussen met de hoofdpersonen mee is gaan leven, is er hoop dat het goed opgelost zal worden. Kleine details maken de spanning groter en het pure Hollandse klimaat maakt dat het een heerlijke Nederlandse thriller is om te lezen.
Dit is een echte Jansma die de verwachting schept dat de auteur nog lang niet uitgeschreven zal zijn.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Diane Kooistra