Schotland in de sneeuw...heerlijke young adult feelgood!
Vang me op speelt zich af in het mooie Schotland, een groep skileraren geven daar les op de berg. En Fiona speelt de hoofdrol, na een nare gebeurtenis pakt zij haar werk als skileraar weer op. Ze begeleidt een klas naar boven maar dan komt er een sneeuwstorm….als een van de kinderen wordt vermist bedenkt ze zich geen moment en gaat ze de berg weer op.
Aan de andere kant is er het verhaal van Zoë die een klein ongelukje heeft met grote gevolgen, ze besluit diegene die ze omvergelopen heeft te helpen.
In beide verhalen vraagt de lezer zich op het einde af wie er opgevangen moest worden en wie er nu geholpen is.
Juist door deze mooie vragen en gedachtes na het lezen is het lezen van dit boek een heerlijke leeservaring. Het was wat snel afgelopen, te snel naar mijn zin omdat ik nog wel een keer de berg op wilde gaan om de personen in dit verhaal nog beter te leren kennen. Ik miste daarin een klein beetje diepgang maar het verhaal loopt verder van beide kanten heel soepel.
Hé! Skileraren zijn ook mensen met gevoel en niet alleen de knappe mensen die les geven. Er spelen verschillende verhalen onderling en dat nodigt uit voor verder lezen van de volgende delen. Daar kijk ik in ieder geval naar uit!