Heerlijk creatief en informatief bezig zijn met dit boek
LAUREN FAIRGRIEVE is redacteur fictie en non-fictie bij Nosy Crow. Veren maken de vogel is haar eerste boek. Gevolgd door Vleugels maken de vlinder en Vinnen maken de vis.
KATE READ is een kinderboekenillustrator uit Norfolk. Zij maakte de tekeningen in de boeken van Fairgrieve
In vinnen maken de vis kunnen 20 vissen worden gemaakt. 2 per soort. Elke vis heeft een of twee vinnen, een lichaam en een ophanggaatje zodat er een mobile van de vissen kan worden gemaakt.
Nadat de vissen uit het boek gedrukt zijn is het vrij eenvoudig om de figuren in elkaar te zetten.
En met enige voorzichtigheid zijn alle visjes ook weer terug te leggen in het boek, dat is een leuke puzzel want welke vis hoort bij welke pagina? Gelukkig staan de namen erbij en kan er achterin het boek gezocht worden voor de juiste plaatjes bij de juiste vis.
Achterin het boek zit dus een klein naslagwerk waarin alle vissen besproken worden. In gemakkelijke taal wordt uitgelegd hoe de vis heet, waarom ze zo heten en waar ze wonen (tip: laat de kinderen het opzoeken op de kaart)
De vis wordt beschreven zodat er bijvoorbeeld ook tussen de vissen die gemaakt zijn gezocht kan worden naar de juiste vis. Daarnaast worden er grappige en opvallende details gedeeld over de vis. Bijvoorbeeld over de zonnevis (die met de groene stekels) Ik vond het de meest opvallende vis. Maar de ouders zijn niet zo zorgzaam wat hun jongen betreft. En er wordt een mooi verhaal over verteld. Een hele ontdekkingsreis op zich
Dit deel is een mooie aanvulling op deze serie, kleurrijke vissen die als een mobile opgehangen kunnen worden en steeds weer opnieuw in elkaar gezet kunnen worden. Een mooie manier om deze bijzondere dieren te leren kennen. Leuk om te ontdekken hoe vissen de uitdagingen aangaan die ze tegenkomen en dat geeft ook mooie gespreksonderwerpen aan tafel.
Ik ben benieuwd welke dieren in een volgend deel aan de beurt komen.
Ik ben benieuwd welke dieren in een volgend deel aan de beurt komen.