Diane Kooistra (dianesboekenhoekje) Diane Kooistra (dianesboekenhoekje)
27 apr 2022

Amanda Dykes won in de V.S. met haar debuut, Op golven van hoop, vorig jaar de Inspy Award en de Christy Award Boek van het Jaar.
Verder schreef ze het boek Een glimp van de zee dat in 2019 uitkwam.

De Seven Sisters waren meerdere keren een heerlijk dagje uit tijdens onze Engeland vakanties en het lezen van dit boek zorgde ervoor dat ik weer even terug was op deze bijzondere plek. Zie je wel dat je kunt reizen met een boek?

“De beste vrienden dienen zich op de onwaarschijnlijkste manieren aan.”

Lucy en Dash (20e en 21 e eeuw) groeien samen op als Dash liefdevol wordt opgevangen door de ouders van Lucy en daar altijd welkom is, maar verliezen elkaar na verloop van tijd uit het oog. Waar hij zich richt op de sterren en hun stelsels, kiest zij voor het bestuderen van de zee.
Frederic en Elias,(19e eeuw) dorpsgenoten maar de een is zoon van een admiraal en de ander een arme herder verliezen beiden hun hart aan dezelfde jongedame maar dan worden ze ontvoerd door een ronselaarsbende en belanden op het schip de Avalon.
Beide verhalen komen samen in dit boek. En dat ziet de ervaren lezer vaker. Dit boek valt echter heel erg op door de bijzondere poëtische en mysterieuze schrijfstijl van Amanda Dykes. Karakters vol diepgang en met mooie zinnen beschreven worden aan de lezer voorgesteld.
Amanda Dykes kan een verhaal vertellen zonder letterlijk de details te vermelden maar door de lezer mee te nemen naar het moment daar.
Dat kan voor sommige lezers overkomen als lang van stof zijn en soms wordt er een aantal pagina’s teruggebladerd om nog even terug te lezen wat er nu gebeurd is maar het onderstreept aan de andere kant het magische van dit verhaal. Met op het einde een meer dan spannende verrassing. Een op-het-puntje-van-de-stoel-moment.
De mooie combinatie van een stuk geschiedenis dat verweven wordt met verhalen van toen en mensen van nu maakt dat geschiedenisliefhebbers zullen genieten van dit boek.

Zie de sterren die daar staan is een heerlijk leesboek en wegdroomroman met een vleugje spanning. Voor de lezers van De zeven zussen serie en liefhebbers van geschiedenisromans met een vleugje mysterie.

Meer recensies van Diane Kooistra (dianesboekenhoekje)