De eeuwige neezeger

Dimphy1313 30 december 2025
Ik wilde dit boek heel graag lezen omdat we bij @samenlezenwe begin november deel 2 gaan bespreken. Ik begon als gesproken boek (het biebexemplaar liet nog even op zich wachten), maar gelukkig kwam mijn reservering precies op tijd binnen, zodat ik het einde lekker kon lezen.

Wat een prachtig verhaal! Ik vond het heel mooi hoe Jade een hoofdpersoon met een gehoorprobleem op latere leeftijd beschrijft. Dat raakte me extra, omdat ik zelf dit jaar heb moeten leren omgaan met mijn ziekte van Crohn. De manier waarop ze laat zien hoe je dat moet verwerken, vond ik zó goed gedaan.

Daarnaast vond ik het mooi dat ook psychische struggles in het verhaal verweven zijn, zonder dat het te zwaar wordt. En de verhaallijn tussen Iris en Simon? Heerlijk! Soms wat voorspelbaar (zoals een echte feelgood hoort), maar met genoeg diepgang en een mooie boodschap. De spicy stukjes zaten er precies goed in — niet te veel, gewoon precies in balans.

Ik ben nu mega benieuwd naar het derde deel, het verhaal van Roos!

Algemene beoordeling: 4,5 ster

Meer recensies van Dimphy1313