Een tijger in je bed
Omdat in november de campagne Heel Nederland Leest Junior van start gaat, besloot ik nog één keer een boek van Bibi Dumon Tak te luisteren — en dit keer eentje over… een tijger in een bed!
Vanaf de eerste minuut word je meegetrokken in de wonderlijke wereld van de tijger. De vertelstem maakt het extra leuk: vrolijk, levendig en precies goed voor dit soort korte verhalen.
Wat ik zo leuk vond, is dat je steeds twijfelt of het nou écht gebeurd is of niet. Bibi weet feitjes en fantasie zó goed te mengen dat je gewoon blijft luisteren. En eerlijk? Ik heb nu dus zin om alles over tijgers op te zoeken!
Flaptekst:
Er was eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Bibi Dumon Tak schreef een boek voor kinderen die net kunnen lezen met waargebeurde verhalen en dingen die je moet weten als je een beetje wilt kunnen meepraten over tijgers. Bijvoorbeeld dat de huid van tijgers net zo gestreept is als de vacht. En dat een tijger in Rusland zijn slaapplek afstond aan een geit. Dat soort gave dingen.
Algemene beoordeling: 4 sterren
Flaptekst: