Zoals kerst bedoelt is

Dimphy1313 30 december 2025
Zoals kerst bedoeld is was het boekenclub boek van december bij @samenlezenwe — en wat had ik hier zin in. Ik hou van de boeken van The Feelgood Five, en Vannessa stelt me ook dit keer absoluut niet teleur.

Wat heb ik genoten! Vanaf de eerste pagina zat ik helemaal in het verhaal. De familie De Koning kroop zó mijn hart in. De afwisseling tussen de verschillende personages vond ik ontzettend fijn en zorgde ervoor dat ik alleen maar verder wilde lezen (en luisteren). Stoppen? Dat wilde ik echt niet en toen het boek uit was, baalde ik gewoon een beetje.

De personages zijn warm en herkenbaar, de setting is heerlijk sfeervol en helemaal in kerstsfeer… en Londen? I love it.
En dan die epiloog met WhatsApp-berichtjes — zó leuk gedaan!

Kortom: een heerlijk boek, perfect voor deze tijd van het jaar. Wat mij betreft mag er absoluut een vervolg komen, want ik lees met liefde verder over deze familie.

Flaptekst
De familie De Koning vierde kerst altijd samen tot moeder drie jaar geleden overleed. Dit jaar besluit vader het anders te doen: geen traditioneel kerstdiner, maar een kerstvakantie in een knusse cottage in Engeland. Het klinkt als een kerstfilm… maar niemand heeft er eigenlijk zin in. Tot vader aankondigt dat hij iets belangrijks te vertellen heeft.

Algemene beoordeling: 5 sterren

Meer recensies van Dimphy1313