De pijn die wij verbergen
Dit boek wilde ik al een tijdje lezen, dus leende ik het bij de bieb en het gesproken boek via Passend Lezen. Dit was het tweede boek dat ik van Monica las, maar zeker niet mijn laatste – ik wil absoluut meer van haar lezen!
Oké, ik ben misschien niet helemaal de doelgroep waarvoor ze schrijft, maar dat maakt niets uit. Monica weet zware en heftige onderwerpen heel mooi in haar verhalen te verwerken (lees vooral even de triggers voor je begint) en heeft een fijne, toegankelijke schrijfstijl.
Fleur en Matt zijn twee personages die me echt zijn bijgebleven. De plottwists maakten dat ik graag wilde blijven lezen en luisteren — ik móést gewoon weten hoe het verder ging! Het enige wat ik wat minder vond, waren de lange hoofdstukken; daardoor pak ik zelf minder snel “nog even een hoofdstukje”. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk, want het verhaal zelf is sterk en goed opgebouwd.
Daarnaast denk ik dat Monica ook een goede jeugdthriller zou kunnen schrijven. Zou leuk zijn als je dat ooit doet! Wat ik ook erg mooi gedaan vond, waren de plottwists — die hielden me echt tot het einde geboeid.
Wat een prachtig verhaal met sterke personages. Boeken als deze maken belangrijke thema’s bespreekbaar, en dat is zo waardevol!
Algemene beoordeling: 4 sterren
Algemene beoordeling: 4 sterren