Doorstarters aan de Franse kust
In mei 2025 zat dit boek in het aanbod van Bookchoice – en ik keek er echt naar uit, zeker omdat ik ook zo genoten had van Alles is relatief.
Wat een prachtige schrijfstijl! De setting aan de Franse kust is zó sfeervol. Het boek snijdt een zwaar onderwerp aan – rouw en verlies – maar weet dat mooi af te wisselen met warme, hoopvolle momenten. Je leest dit boek echt met een lach én een traan.
Ik vond de hoofdstukken vanuit verschillende personages een fijne toevoeging. Ook de brieven in het verhaal gaven het nét dat beetje extra diepgang. De voorleesstem was heerlijk om naar te luisteren, heel prettig en passend bij de sfeer van het boek.
Doorstarters aan de Franse kust is echt een aanrader voor iedereen die houdt van verhalen over tweede kansen, en een nieuw begin. Ik hoop dat er snel weer een nieuw boek komt van Marjolein!
✨ Flaptekst:
Hanneke is gelukkig getrouwd en moeder van een bijna volwassen zoon als haar man Chris plotseling overlijdt. In een opwelling koopt ze een campertje en besluit ze de Europese kustlijn af te reizen. Onderweg ontmoet ze de zussen Kokkie en Pien, die een oud hotel in Bretagne nieuw leven willen inblazen. Samen ontdekken ze dat het leven – ondanks alles – nog vol kansen zit. Als je je er maar voor openstelt...
Algemene beoordeling: 4,5 ster