Hohoho merry Chris(t)mas
Het duurt nog meer dan 80 dagen voordat het Kerst is, maar ik heb mijn eerste kerstboek al gelezen en ben alweer helemaal losgegaan bij de kerstafdeling de Action. Dat laatste moet wel, want halverwege december is er geen bal meer verkrijgbaar en liggen de Paaseieren alweer in de winkel.
Kiki Koster is een hardwerkende, vlotte, kleurrijke en chaotische meid met een scherpte tong. Sinds enige tijd is haar meisjesdroom, een eigen kledingzaak, in vervulling gegaan. Vol enthousiasme runt ze een tweedehandswinkel vol hebbedingetjes uit de jaren 80. Er is slechts een minpuntje aan haar winkel en dat is haar buurman. Kiki ergert zich groen en geel (en misschien nog wel meer kleuren) aan haar buurman Chris.
Chris heeft een goedlopende wijnhandel. Hij is de tegenhanger van Kiki. Chris straalt rust uit en heeft een prachtig verzorgde en overzichtelijke winkel. Chris ergert zich regelmatig aan de rotzooi voor Kiki’s deur en de herrie die uit haar speakers komt. Ondanks alle verschillen hebben de twee, een ding gemeen; beide hebben een ongelooflijke hekel aan Kerst. En laten ze nu samen aan de beurt zijn de kerstmarkt voor hun winkelstraat te organiseren dit jaar. Kan kerst vrede brengen tussen Chris en Kiki. Of misschien zelfs nog wel ietsje meer?
‘Chris en Kiki haten Kerst’ heeft alle ingrediënten voor een heerlijke kerstroman; een gebroken relatie, heel veel tranen, een nieuwe (onmogelijke) liefde, familieproblemen, kneuterige gezelligheid, fijne vrienden en een happy end. Alleen de sneeuw ontbreekt nog. Na het lezen van het boek wil je niets liever dan naar een tuincentrum rijden. Niet alleen om flink te shoppen, maar ook om de leuke tuincentrum scenes uit het boek na te spelen.
Dit boek was voor mij een eerste kennismaking met Mireille Versteeg. Ik vond het verhaal heerlijk weglezen. Het was grappig, ondeugend, lekker herkenbaar en het smaakte naar meer!