Moord in Cinnamon Falls

Edith Tinga 28 december 2025
Toen ik laatst door de boekhandel struinde viel mijn oog op een tafel vol Engelstalige cinnamon- pumpkin-gingerbread-strawberry-cacao-honey en cupcake boeken. Allemaal mierzoete verhalen over pannenkoekenhuisjes, herbergen, cafeetjes en bakkerijtjes in knusse kleine dorpjes. Omdat die boeken razend populair zijn, vond ik dat het tijd werd om er ook eens eentje te proeven. Mijn keus viel op Murder at Cinnamon falls van R.L. Killmore. De titel en de achternaam van de schrijfster gaven me hoop dat dit verhaal niet te braaf voor mij zou zijn. Omdat mijn Engels niet al te best ik, zocht ik op Storytel de Nederlandse versie van het boek op.

Na heftige een relatiebreuk keert Nia terug naar haar geboortedorp, Cinnamon Falls. Ze hoopt bij haar ouders en oude vrienden weer tot rust te kunnen komen, maar hier krijgt ze geen kans toe. Het dorp maakt zich op voor het herfstfestival en iedereen is er druk mee. Het naderende feest roept bij Nia veel herinneringen op aan haar vriendin, Sienna. Sienna, pleegde zes jaar geleden tijdens dit festival zelfmoord. Nia is nog maar een paar dagen thuis als Sienna’s moeder Rosie vermoord aangetroffen wordt in haar eetcafé. Hierdoor krijgt Nia twijfels over de doodsoorzaak van Sienna. Zou zij soms ook vermoord zijn? Wanneer haar jeugdvriend Jesse, die politieagent is, van de zaak gehaald wordt, besluiten ze samen op onderzoek te gaan. Hun ontdekking zet het dorpje op zijn kop!

Het was een heerlijk boek voor de kerstvakantie. Terwijl ik mijn gingerbread-treintje in elkaar knutselde, heb ik het boek geluisterd. Natuurlijk onder het genot van vele mokken kaneelthee en kaneelbroodjes. Het verhaal was knus, grappig, romantisch, spannend en het stak ook nog eens goed in elkaar. Een verhaal over vriendschap, moed, verlies, rouwverwerking, familiebanden en nieuwe kansen. Het maakte me zelfs nieuwsgierig naar de volgende twee delen. Nooit gedacht dat ik ook enthousiast zou worden van een ‘cinnamon- pumpkin-gingerbread-strawberry-cacao-honey-cupcake boek’.

Meer recensies van Edith Tinga