Broergeheim

een_kast_vol_boeken 28 oktober 2024
Joeri schrijft brieven aan zijn verdwenen broer. Van de ene op de andere dag is zijn broer weg en hij heeft geen idee waar hij is. Hij mag er niet meer over praten thuis. Stefan ‘bestaat’ niet meer. Ze verhuizen naar een ander huis, andere stad, waar niemand weet wat er gebeurt is. Joeri doet er alles aan om er achter te komen waar zijn broer is en wat er is gebeurt. Maar wil hij het eigenlijk wel weten?

Een indrukwekkend verhaal. Mooi geschreven. Je voelt de ‘struggles’ van Joeri, maar ook van zijn ouders. Het mysterie van Stefan hangt als een zwaard van Damocles boven het verhaal. Je bent als lezer nieuwsgierig, krijgt natuurlijk wel ideeën, maar tot het einde aan toe blijft het een vraag.
Leeftijd? Lastig. Sommige sites zeggen 10 jaar. De bibliotheek zegt 12-15 jaar. Ik heb hem als klassenset om te lezen met de bovenbouw, maar ik ga me beperken tot groep 8

Meer recensies van een_kast_vol_boeken