Das Droog
Dit is het eerste deel van een nieuwe serie dierenboeken. De verhalen zijn gebasseerd op werkelijk gebeurde dingen. Achterin het boek staat het ‘bewijs’; een krantenartikel. Ik zal niet verklappen wat daar in staat ;-), geen spoilers :-)
Het gaat in iedergeval over Das Droog. Zij is een rechercheur van BIBS, beesten in buitengewone situaties, en zij wordt gevraagd een zaak op de te lossen.
“Je moet ons helpen,’ zegt Ping Wan, ‘Zusje is verdewenen!” De twee andere pinguins knikkken.
‘Verdwenen,’ zegt de middelste pinguïn, Ping Toe.
“Juist”, zegt Das. “Hoe heet jullie zusje? Ping Foor zeker?”
De pinguïns kijken haar verbaasd aan. ‘Nee’, zegt Ping Wan, ‘zij heet gewoon Zusje. Hoezo?”
Das en haar hulpje Lee gaan de pinguïns helpen om Zusje terug te vinden. Ze belanden in een geweldig avontuur vol vissen, meeuwen, kiwi’s (KI-WIE?), en algenplas… en eindigen zelfs helemaal in Nieuw-Zeeland.
Het verhaal zit vol grappen en leest vlot. (Ik moet dus echt hard op lachen als ik lees dat de boot van Das, Das Boot heet! Voorleeslol!)
De illustraties zijn ook prachtig! Ik vind het dus zo knap dat je verschillende gezichtsuitdrukkingen kunt maken op een pinguïn gezicht dat geen wenkbrauwen heeft.
Wat geweldig toch als je dit als zussen samen kunt maken. Ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie!