Prachtig!

een_kast_vol_boeken een_kast_vol_boeken
21 mrt 2025

“Het was de zomer voordat Emma Phineas Wilkey (die door iedereen Ferris werd genoemd) naar groep 8 ging.
Het was de zomer waarin de geest verscheen aan Charisse, de zomer waarin Ferris’ zusje, Pinky WIlkey, had besloten om schurk te worden, en de zomer waarin oom Ted bij tante Shirley wegging en in de kelder van de Wilkey’s kwam wonen om de geschiedenis van de wereld te schilderen.”

Dit is letterlijk de samenvatting van dit boek. En wat een prachtig boek is dat geworden

Je beleeft de zomer door de ogen van Ferris. Samen met haar vriendje Billy beleeft ze van alles.

“Elk goed verhaal is een liefdesverhaal” aldus de oma van Ferris.
De oma die een grote rol speelt in het leven van Ferris. Met wie ze goed kan praten. En die dus bezoekt krijgt van een geest, met een wel hele speciaal verzoek.

Het is echt heel mooi geschreven, heerlijk taalgebruik en je leeft zo mee met Ferris en haar familie.

“Pinky was zes jaar, en Ferris mocht dan haar oudere zus zijn, maar ze begreep Pinky niet op een cellulair niveau. Pinky was een griezelig raadsel.”

Heerlijk toch?!

Wat ik ook geweldig vind, is de invloed van de juf in het verhaal, met haar ‘moeilijke woorden’. Het woordenboek van mevrouw Mielk. Echt een fantastische manier om al die heerlijke woorden in een boek te verwerken. Absoluut een boek vol rijke taal en moeilijke woorden! Een boek waarin het draait om familie, vriendschap en liefde. Mooi ook hoe ze op een subtiele manier het verdriet van afscheid nemen in het boek verwerkt. Je voelt het in de muziek van Billy, de ontreddering van mevrouw Mielk en de wanhoop van Ted.

En die afbeelding op de kaft… echt een plaatje en zo passend bij het verhaal!
Kortom: Ja! Ik ben heel enthousiast!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken