Gesnapt
Ties zit op de middelbare school. Hij is populair en sportief. Heeft een hoop vrienden, maar die brengen hem ook af en toe in problemen in de klas. Flauwe geintjes uithalen met een docent, waardoor hij al een paar keer geschorst is.
Hij heeft bovendien een geheim; hij kijkt regelmatig porno op zijn telefoon en laptop.
Als hij betrapt wordt daarop en publieke aan de schandpaal genageld wordt, stort zijn wereld in…
Een heftig verhaal over online shaming, verslavingen, vriendschappen en populair zijn (of juist niet). Een boek wat, denk ik, op de middelbare school (of thuis) mooie gesprekken kan opleveren en wellicht ook sommige leerlingen een spiegel voor kan houden of hulp kan bieden.
Wanneer is een ‘hobby’ een verslaving? Niet alleen wat betreft het kijken van porno, maar natuurlijk ook games, tiktok, en middelen als drank en drugs.
Het gesprek van Ties met zijn broer over ‘de realiteit’ van porno vond ik ook heel mooi en helpend. En voor Ties echt een eyeopener. Maar ook een gesprek over vrienden en vriendschap. Is Felix wel echt een vriend als hij dit soort dingen flikt? Wanneer is een geintje nog een geintje?
Kortom, een goed boek voor iedereen die met pubers te maken heeft.
Kortom, een goed boek voor iedereen die met pubers te maken heeft.