Een kleurrijke parel

Een boek vol Caribische verhalen van verschillende schrijvers en illustratoren.
Een kleurrijk pareltje!
De illustraties zijn allemaal zo mooi en vol van kleur.
Elke illustrator heeft zijn eigen stijl, maar allemaal prachtig!

De verhalen zijn zeer uiteenlopend. Van informatief over de verschillende dieren en planten, bijvoorbeeld de jaguar, zeekoe en dikkopschildpad

“De maan schittert op het donker van de zee. Al zwemt ze duizend kilometers hier vandaan, op een dag komt ze terug.”

Gedichten over bijvoorbeeld Curacao en een vlinder, verhalen uit allerlei tropische (ei)landen en zelfs recepten!

“Als ik door het bos naar school fiets, hoor ik de wind ruisen door de toppen van de bomen en wordt het stil in mijn hoofd. In de kronkelige takken zie ik de vormen van pelikanen die vis vangen in de zee bij Playa Daaibooi. De bomen om me heen geven me kracht, sterk, oud en wijs als ze zijn.’

Een prachtig verhaal over je ontworteld voelen. Met een Nederlandse moeder en een vader van Curacao, waar hoor je dan thuis?

“Het bloed bonsde in mijn hoofd. Wie ben ik? Waar hoor ik bij? Als ik dood zou gaan, waar zou ik dan begraven willen worden, daar of hier? Ik wist het antwoord op deze vraag niet.”

Maar ook verhalen over helden als Rebecca Jones en Ma Pansa.
Alles bij elkaar een bundel vol “perlitas”

Een boek dat je in tropische sferen brengt, leerzaam is en waar je ontzettend van kunt genieten. Een reis rond de wereld onder de warme stralen van de zon.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken