Verhalen van paleis Het Loo

een_kast_vol_boeken 10 december 2025

Een boek met 6 verhalen over Paleis het Loo. Fictief, maar met bestaande elementen als een fontein, een inktpot en een geheime gang.
Totaal verschillende verhalen, maar toch passen ze bij elkaar door het verbindende thema.

De 3 schrijfsters hebben een eigen stijl, maar toch passen ze prima bij elkaar.
Een verhaal over een geheime gang is natuurlijk altijd spannend, de dierentuin van Willem is een heel boeiend verhaal bij een schilderij en iets waar ik niks van wist. Net als de Angisa met de afbeelding van Willem III. Een bijzondere hoofddoek met een nog bijzondere bedrukking.
Mooi ook de bladzijdes met de uitleg van waar het verhaal op gebasseerd is.
En natuurlijk prachtige illustraties!!
Het boek sluit af met een portrettenmuur van alle personen die in het paleis gewoond hebben en bij de verhalen horen. Fijne toevoeging is ook de woordenlijst achterin.

Ga ik dit boek gebruiken? Zeker wel. Sowieso natuurlijk heel mooi om te lezen over een stuk van de geschiedenis van ons koningshuis, maar dan op een toegankelijke manier voor jonge kinderen. Daarnaast ook zeker een mooie aanvulling op een bezoek aan het paleis zelf.
Ik denk dat ik er zelf ook maar eens heen ga in de kerstvakantie.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken