Wie is de baas?
Ook deze las ik voor de @boekenbingo
“Alles over politiek (en hoe het werkt)” zegt de ondertitel, en dat is het dus ook.
Als je dit boek gelezen hebt, dan weet je echt alles! Het ontstaan van democratie, hoe politiek in elkaar zit en nog veel meer.
Zelfs voor mij was het heel leerzaam. Hoewel “zelfs” misschien overdreven is. Ik interesseer me namelijk totaal niet voor de politiek :D
“Als je later iets wilt veranderen, moet je nu beginnen met denken” - Annie M.G. Schmidt
In dit boek leer je hoe je koning of koningin wordt, maar ook dictator (of hoe je er van af komt). Er staat een mooi duidelijk overzicht in van alle politieke ideeën en systemen en ze leggen op kindniveau (met het verdelen van ijsjes) hoe de verschillende politieke opvattingen werken. Super duidelijk, ook door de illustraties.
Echt een boek dat in elke schoolbieb thuishoort!
Echt een boek dat in elke schoolbieb thuishoort!