Zomers en avontuurlijk voorleesboek
Het zal je maar gebeuren: zit je ’s nachts op de camping op de wc, ben je je wc-papier vergeten.. Gelukkig voor Pien was Milla in de buurt, mét wc-papier. Zoiets schept natuurlijk een band! De avontuurlijke Pien en rustige Milla zijn vanaf dat moment dan ook onafscheidelijk en maken, samen met nog een paar kinderen, de gekste avonturen mee.
Mening: Tijdens het lezen van dit boek moest ik voortdurend terugdenken aan alle jaren plezier op de camping. Het verhaal speelt zich namelijk af op de camping en het strand, waardoor het boek je tijdens het lezen echt een vakantie gevoel geeft! De vele illustraties zijn vrolijk en kleurrijk en de gebeurtenissen in het boek sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen in de middenbouw van de basisschool.
In dit zomerse verhaal draait het niet alleen om het maken van vrienden en het beleven van avonturen, maar wordt er ook subtiel aandacht besteed aan onderwerpen als scheiding, ruzie en jezelf zijn. Daarnaast is er een grote diversiteit aan personages te zien in dit boek, zowel qua innerlijk als qua uiterlijk.
Halverwege het verhaal kom je er al achter wie de mysterieuze flessenpost heeft verstuurd. De titel doet, wat mij betreft, dus niet helemaal recht aan het hele boek, aangezien er nog heel veel meer spannende en avontuurlijke dingen gebeuren.
Conclusie: Wil je vast in vakantiestemming komen? Lees dan vooral dit gezellige en avontuurlijke verhaal voor aan je kinderen/ je klas!