Een magisch, fantasievol en avontuurlijk verhaal

Een boek over een geheime bibliotheek, dat trok natuurlijk direct mijn aandacht! En niet alleen mijn aandacht... Ook Finn, Nola, Tommy en Mira zijn enorm nieuwsgierig als ze achter een hoge muur een enorme bibliotheek ontdekken. Alleen weten ze helemaal niet wat er in dit huis staat.. buiten de muren weet namelijk niemand wat boeken zijn. Samen met de Skribbels (wezentjes die in de bieb leven en ervoor zorgen dat boeken blijven bestaan) willen de kinderen de boeken redden. Maar gaat dat lukken? ⁣

Met 380 bladzijdes is deze hardcover een dikke pil. Bij het openen van het boek zie je op de schutbladen direct een galerij met de verschillende Skribbels en hun namen. Zo krijg je een goed beeld van de wezentjes én leer je door hun namen alvast hun karakter of functie kennen. Deze namen zijn geniaal bedacht! Zo heb je bijv. een kleine Skribbel die Rebelle heet en graag doet wat niet mag en Oot-kwiezien die, je raadt het al, kok is.

De vele uitgebreide beschrijvingen zorgen ervoor dat je de fantasievolle wereld waarin het verhaal zich afspeelt als het ware ervaart door de ogen van de personages. De Skribbels ontdekken de buitenwereld zonder boeken en de kinderen ontdekken juist de magische wereld mét boeken. Deze compleet verschillende werelden die samenkomen zorgen voor grappige miscommunicaties. Probeer namelijk maar eens aan iemand die nog nooit een boek heeft gezien uit te leggen wat dat is.

Dit boek ademt gewoon liefde voor boeken en verhalen en laat ook heel mooi het belang van het beleven van avonturen zien.

Fun fact: In dit magische verhaal vind je allerlei verwijzingen naar boeken, heel leuk om zo verhalen te herkennen die je zelf ook hebt gelezen! ⁣

Conclusie: Een magisch, fantasievol en avontuurlijk verhaal voor echte boekenwurmen.

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.