Een fantasievol, avontuurlijk en mysterieus verhaal
Keila wandelt met haar hond Blik door de duinen als ze een wezen ontdekt.. een droid. Het zwevende eiland van Keila raakt vervolgens overspoeld door deze sterke wesen die alles perfect willen hebben. Waar komen ze vandaan? En wie heeft ze gemaakt? Keila probeert de droids weg te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot..
Mening: Hoewel het behoorlijk angstaanjagend klinkt als je eiland overspoeld wordt door onbekende wezens, wordt dit verhaal nooit eng. Het is eerder avontuurlijk en mysterieus, met een vleugje spanning.
In de eerste hoofdstukken worden goede beschrijvingen gegeven van de situatie en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Samen met de pastelkleurige illustraties geeft dit je een goed beeld van de personages, waardoor je snel in het verhaal zit. Daarnaast merk je dat aan alle details is gedacht, waardoor het een mooi kloppend verhaal is geworden.
Opvallend aan dit boek is de mooie hardcover, het leeslint en de gekleurde achtergronden op de bladzijdes, deze elementen geven het boek net wat extra's.
Dit is het vierde boek over Keila, maar heel goed los te lezen. Ik heb de eerdere delen niet gelezen, maar ook niet gemist bij het lezen van dit boek.
Conclusie: Een origineel boek voor kinderen die houden van een fantasievol, avontuurlijk en mysterieus verhaal.