Een grappig, herkenbaar en makkelijk te lezen boek voor (bijna) brugklassers.
Ingewikkeld hoor, het leven in de brugklas. Lotte is eindelijk een beetje gewend, gaan ze op excursie naar de Weerribben. En dan heb je Mark, wat spookt hij ineens uit met Vanessa? Met de toneelgroep staat er een gezellige bbq gepland.. hoewel, gezellig...?
Mening: Allereerst even over die cover: wat zien de boeken uit deze serie er heerlijk vrolijk uit! De kleuren vallen direct op en spreken jonge meiden gegarandeerd aan. Het boek staat bomvol met illustraties. De meerdere grappige tekeningen per pagina en de korte zinnen maken het boek makkelijk leesbaar en ook heel geschikt voor jonge meiden die (nog) niet zo graag lezen, of lezen moeilijk vinden.
Dit boek is het vierde deel uit de Lotte laat maar-serie. Zelf heb ik de eerste drie delen (nog) niet gelezen, maar in de eerste hoofdstukken wordt goed duidelijk gemaakt wie wie is. Het verhaal is dus goed te volgen zonder dat je de eerdere delen hebt gelezen, maar ik denk wel dat het nog leuker is om de boeken op volgorde te lezen, zodat je de eerdere gebeurtenissen kent.
Het verhaal gaat soms een beetje van de hak op de tak, maar dat past ook eigenlijk wel goed bij het leven van een brugklasser. De situaties waar Lotte in belandt zijn in ieder geval heel herkenbaar en worden met veel humor beschreven!
Conclusie: Een grappig, herkenbaar en makkelijk te lezen boek voor (bijna) brugklassers.