Een grappig en divers theaterleesboek

Elise (Kinderboekenhoekje) Elise (Kinderboekenhoekje)
23 mrt 2024

Soms is het leuk om de dingen op jouw manier te doen. Zoals Elena, die haar eigen kleding maakt. Of Rana, die dit jaar een Op zijn kop-feestje houdt. In dit theaterlezenboek maak je kennis met hen en ook met wereldverbeteraars Greta Thunberg en Maria Montessori. Allemaal kinderen die met een andere kijk op de wereld hun eigen pad volgen. Lekker dwars! ⁣

Mening: Theaterlezen: rollen verdelen, samen oefenen en dan voorlezen voor publiek (of gewoon lekker samen lezen, dat mag natuurlijk ook!). Een super leuk concept wat mij betreft en heel leerzaam! ⁣

Ieder hoofdstuk bevat een losstaand verhaal, waarbij andere rollen horen. Soms zijn dit 2 personages en soms 3. Dit boek hoef je dan ook niet van voor naar achter te lezen. Je kunt gewoon een hoofdstuk kiezen dat je leuk lijkt en past bij de hoeveelheid lezers. ⁣

De verhalen zijn heel divers en ook bij de personages is er echt aandacht besteed aan de diversiteit. Ondanks de grote verschillen zit er wel een belangrijke overeenkomst in de verhalen: er is altijd iemand lekker dwars! Dit zorgt natuurlijk voor hilarische situaties tijdens het theaterlezen! ⁣

Conclusie: Een grappig en divers theaterleesboek vol leuke verhalen om met je vrienden/klasgenoten/ouders te lezen. ⁣

Fun fact: Onder elk verhaal staat een praatvraag, zodat je met elkaar nog even na kunt praten over het verhaal dat jullie hebben gelezen.

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)