Ongeloofwaardige karakters
Na het schitterende "Het feest van de bok" viel dit boek mij nogal tegen.
In het begin ging het nog wel, maar ongeveer in de helft begonnen beide hoofdpersonages mij danig op de zenuwen te werken. Wat een kreng van een vrouw, dat "stoute meisje". Hoe kan de "brave jongen" daar zijn hele leven verliefd op blijven? De karakters evolueren ook helemaal niet naarmate ze ouder (en wijzer?) worden. Naar het einde toe heb ik veel diagonaal gelezen. Zijn relatie met weer een andere vrouw was ook niet interessant en zeker niet relevant. Het boek had 100 bladzijden korter mogen zijn.