Advertentie

Pjotter zegt altijd ja. Tekst: Steven Gielis, illustraties: Julie van Hove.

Steven is bezieler van ZITDATZO, een community die ouders en leerkrachten helpt met workshops over opvoeding en persoonlijk welzijn. Vanuit die doelstelling is ook dit boek ontstaan. Het is dus niet zomaar een prentenboek maar het is tevens bedoeld als hulpmiddel om het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten. Het eerste deel van het boek is een klassiek verhaal over de otter Pjotter die, u raadt het al, altijd ja zegt. Zelfs als hij er eigenlijk geen zin in heeft. De wijze uil leert hem dat het probleem niet schuilt in te veel ja zeggen maar in te weinig ja zeggen. Pjotter moet leren ja zeggen tegen zichzelf. Door zijn zelfvertrouwen te doen groeien. Want zelfvertrouwen is niet enkel iets dat je doet maar het is ook een mindset.

En hoe je daar mee aan de slag kan gaan komt aan bod in het tweede deel: het oefenboek. Er volgen een paar hoofdstukjes over bijvoorbeeld: gevoelens, doelen stellen, ontspanning,… Per deeltje zijn er wat theorie voor de ouders en tips en (speelse, doch efficiënte) oefeningen voor de kinderen.

Pjotter zegt altijd ja is een prachtig boek, qua concept en qua uitvoering (vooral dankzij de levendige tekeningen van Julie). Een boek dat heel veel kan betekenen in gezinnen en voor kinderen. Door samen aan de slag te gaan is er al een grote stap richting zelfvertrouwen voor kind én ouder gemaakt. Een aanrader voor iedereen die met kinderen in contact komt.

Reacties op: Goed gevoel-boek

1
Pjotter zegt altijd ja - Steven Gielis
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,99
E-book prijsvergelijker