Geslaagd debuut

EMBV EMBV
14 mrt 2021

Date met een derde, is de debuutroman van Cécile Ickenroth. Om maar meteen met de deur in huis te vallen een geslaagd debuut. In het boek maken we kennis met Daniëlle, violiste, single en zoekende naar de ware. Via een datingsite leert ze Ruben, een weduwnaar kennen en al snel zijn de onafscheidelijk. Ondanks de vreemde kantjes van Ruben.

Het verhaal wordt uit het perspectief van de beide hoofdpersonages Daniëlle en Ruben verteld. Hierdoor leer je ze beiden beter kennen en kun je er als lezer een band mee opbouwen. Het hele verhaal is goed beeldend beschreven. Je ziet de sfeer van het landhuis en de gebeurtenissen echt aan je voorbij trekken.

De schrijfstijl is vlot en pakkend, je wilt het boek niet wegleggen. Je wilt weten hoe en wat met Daniëlle en Ruben. Date met een derde, een titel die op verschillende manieren kunt invullen na het lezen van het boek. Heeft dit betrekking tot de overleden vrouw van Ruben waar hij niet van los komt, of is het zijn persoonlijkheidsstoornis? Want dat Ruben twee kanten heeft dat is wel duidelijk. Hoe gaat Daniëlle hiermee om, geeft het hun relatie kans van slagen? Het is toch algemeen bekend dat drie in een relatie een beetje veel is….

Deze invalshoek geeft het verhaal naast de romantiek ook een goed gehalte spanning. Na het boek dichtgeslagen te hebben wil je als lezer eigenlijk meer. Je wilt weten hoe het Daniëlle, maar ook Ruben verder vergaat. Kortom het smaakt naar meer.

Meer recensies van EMBV