Persoonlijk
Na het succes van haar eerste boek is lady Anne Glenconner, hofdame van prinses Margaret, terug met nieuwe, onthullende verhalen over het Engelse koningshuis. ” De Barones” is dus het nieuwe boek van Lady Anne Glenconner. Anne Veronica Tennant, barones Glenconner is een Britse edelvrouw en socialite. Lady Glenconner, de dochter van de 5e graaf van Leicester, diende als bruidsmeisje bij de kroning van Elizabeth II in 1953, en was vanaf 1971 tot 2002 hofdame van de zus van koningin Elizabeth II, prinses Margaret, gravin van Snowdon. Tevens kennen we Glenconner van haar eerdere boek ” De Hofdame”.
In dit boek bespreekt Lady Anne Glenconner haar huwelijk in meer detail. Denk daar bij aan de omvang van de fysieke wreedheid van haar overleden echtgenoot jegens haar. Ondanks dat, en de tragedie van het verlies van haar twee oudste zoons toen ze nog jonge mannen waren, en het ongeluk van haar derde zoon, gaat Lady Glenconner door en slaagt ze erin ondanks alle duisternis van het leven te genieten. Ze schrijft haar veerkracht toe aan haar opvoeding, haar vrienden en familie, haar geloof en haar gevoel voor humor.
De delen van het boek over haar reizen en de fascinerende mensen die ze ontmoet zijn erg leuk. Anne bracht routinematig tijd door met prinses Margaret en nam haar taak serieus door voor haar te zorgen.
De schrijfstijl is persoonlijk en intiem, alsof je bij de auteur zit en je face to face haar verhaal aanhoort. Het is duidelijk dat ze geniet van haar succes als auteur en is van plan door te gaan met schrijven.
Net als ” De Hofdame”, was ” de Barones” interessant om te lezen. Het boek kan een brug vormen tussen hoe de dingen vroeger waren en hoezeer ze zijn veranderd. Het boek ” De Barones” sluit mooi aan bij de eerste autobiografie ” De Hofdame”. Ik heb genoten van dit boek en bewonder de houding en kracht van Anne Glenconnor. Kortom, een heerlijk boek van Lady Anne Glenconnor over haar buitengewone leven. Het boek is dan ook zeker een aanrader!