Advertentie

Ellen werkt als misdaadverslaggeefster en stuit op de zaak van een vermoord meisje, verminkt en niemand die haar mist. Daarnaast kan de lezer de blogger Linn volgen die door haar moeder naar de meisjesschool Täcktaholm is gestuurd. Daar wordt ze meteen meegezogen in de huidige conflicten. Als een van de meisjes van de school verdwijnt, realiseert Linn zich dat ze mogelijk zelf gevaar loopt. En dan blijkt meisje nummer twee dood.

De meisjes zonder naam is een makkelijk te lezen en spannende thriller. Het is geschreven in korte hoofdstukken die het verhaal weergeven vanuit het perspectief van Linn en Ellen. Het verhaal is hedendaags en geeft de kwetsbaarheid van de jonge meisjes in deze tijd weer.

Het boek leest lekker vlot, ook door de al eerder genoemde korte hoofdstukken. De Auteur beschrijft het beelden, je waant je echt in het Zweedse landschap en mede hierdoor komen de personages goed over. Ze zijn goed uitgediept. Het plot is niet echt verrassend, je hebt als lezer op een gegeven moment wel door hoe en wat. Maar toch weet de auteur je aandacht er bij te houden want wat was de beweegredenen van de dader en kan Ellen het tij keren?

Reacties op: Actueel

61
De meisjes zonder naam - Mikaela Bley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners