Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Seti I

EMBV 16 november 2023
Farao Seti I, een naam die heel vaag een belletje deed rinkelen, maar daar bleef het dan ook bij. De nieuwsgierig werd dus gewekt. Het boek ” Farao Seti I” is geschreven door Dave Boots en hij neemt de lezer mee in de wereld van Seti I en andere Farao’s.

Farao Seti I was een farao uit het Oude Egypte en de zoon van Ramses I . Seti I regeerde in het begin van de 13e eeuw v.Chr. Seti I geniet zoveel naamsbekendheid als Toetanchamon en zijn zoon Ramses II. Echter, met dit boek wordt er een goed beeld van Seti I en zijn tijd gegeven.

Er is veel werk gemaakt van het boek, we lezen over het land Egypte, tenslotte moet je ergens beginnen. De stamboom van Seti wordt beschreven en uitgelegd. Zijn regeerperiode wordt doorgenomen, zijn militaire loopbaan en zo kunnen we nog meer opnoemen , maar dat doen we niet, de lezer moet dat zelf ontdekken…

Naast dat we veel leren over Seti I, leren we ook veel over de tempels en de koningsgraven, denk daarbij aan de gangen, trappen en kamers. Veel details hiervan worden uitgebreid beschreven. En niet alleen beschreven, maar ook de vele afbeeldingen ondersteunen en vertellen een verhaal.

Ondanks de mindere naamsbekendheid van Seti I ontdekken we door het boek dat Seti I over ter wereld toch zijn sporen heeft nagelaten. Zo lezen we dat de bekende obelisk(en) in Rome (Piazza del Popolo) van Seti I zijn. Het is maar 1 van de vele interessante ontdekkingen in het boek….

Naast het interessante verleden van Seti I wordt er ook geschreven over Seti I in onze huidige tijd. Dan gaat het vooral over bijvoorbeeld films, boeken en souvenirs waarin Seti I verschenen is. Waarbij de films voor mij wel bekend waren. Ook in het Seti I van anno nu, is veel te ontdekken…

Op het einde van het boek vind je als lezer enkele bijlagen met veel extra uitgewerkte informatie. Deze gaan o.a.over geografische benamingen, de entourage van Seti I en Seti I in Nederlandse collecties. Je kunt dus best wel stellen dat het boek een hoog educatief gehalte heeft en mooi naslagwerk over Seti I. Een aanrader voor eenieder die interesse heeft voor het Egyptische land met de farao’s.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van EMBV