Boeiende biografie

EMBV EMBV
20 mrt 2021

Hans Wiegel altijd een bijzonder persoon geweest. Deze biografie moest ik dan ook gewoon lezen. Hans Wiegel is nooit saai, zelfs in boekvorm niet. Deze biografie geeft een goed en compleet beeld van zowel zijn privéleven als ook zijn politieke carrière. Het is eerlijk en openhartig.

Als je in politiek geïnteresseerd bent zul je veel namen en gebeurtenissen herkennen. Het bevat veel details over de verschillende debatten waar Wiegel deel van uit maakte. Een herbeleving van soms stevige debatten en het komen en gaan van ministers. Het boek beschrijft dan ook een aardig stukje politieke geschiedenis. Zo wordt de algemene kennis goed bijgeschaafd. Vele mensen hebben een bijdrage gegeven over hoe men over Wiegel denkt. Het valt op dat velen Wiegel mogen, bijna geen slechte zaken die over hem gezegd worden.

Het privéleven van Hans Wiegel komt ook voorbij. Twee keer je vrouw verliezen bij een auto ongeluk. Zware klappen krijgen en dan toch nog zo sterk in het leven staan. Als je dat gelezen hebt, wordt je wel even stil en krijg je nog meer respect voor deze man. Het boek bevat veel pagina’s, maar ondanks dat leest het boek prettig weg. Je kunt je als lezer je er een goed beeld bij vormen. Dat komt door de vlotte schrijfstijl van de auteur en de humor die je met regelmaat in het boek tegenkomt.

Samengevat : Een interessant, leerzaam boek over een markante man. Een man die zijn partij deed maken tot wat het nu geworden is. Die als Commissaris van de Koningin in Friesland zijn steentje heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de provincie. Een mooie biografie over een boeiende persoon als Hans Wiegel. Absoluut een aanrader voor wie in politiek geïnteresseerd is . Een boek dat je in je boekenkast wilt hebben.

Meer recensies van EMBV