Interessant

EMBV EMBV
10 mrt 2020

De verkiezingen in Amerika zijn achter de rug. Joe Biden is de winnaar, al vind het verwende kind Donald Trump dat hij de winnaar is en overal naar de rechtbank stapt. Het werd dus tijd om me eens te verdiepen in Joe Biden. Hoe kun je dat beter doen dan met het nieuwe boek over hem, geschreven door Evan Osnos.

De inhoud van het boek geeft enkele interviews weer die Osnos in de loop van de jaren met Biden en andere personen rondom Biden zoals Obama en Buttigieg heeft gehad. Deze interviews zijn allemaal aan elkaar gekoppeld en zo wordt een beeld van Biden gevormd. Het leert ons dat Biden Privé als Politiek gezien veel voor zijn kiezen heeft gehad.

Het boek geeft ons een goed beeld wie Joe Biden is. Een inmiddels goede prater, naar zeggen iemand die maar door blijft praten. Bovenal ook menselijk, iemand die zijn pijn en verdriet toont, iemand met het hart op juiste plek. Tevens ook benaderbaar voor de gewone man. Politiek gezien ook redelijk ambitieus en gepokt en gemazeld door de vele jaren van ervaring in de Senaat en als Vice President onder Obama.

Samengevat : Geeft een goed beeld van wie Biden is – zijn sterke punten, onzekerheden, zwakheden en zijn normen & waarden. Zeker een aanrader om kennis te maken met de man die brokstukken van Amerika weer mag lijmen, er weer echt de Verenigde Staten van maken.

Meer recensies van EMBV