Advertentie

Als kattenliefhebber is het leuk zo af en toe een kattenavontuur te lezen. Het was dus nu tijd voor Lara, kat op avontuur. In dit boek maken we dus kennis met Lara een ragdoll. Ragdolls zijn forse katten met halflange zijdezachte vacht. Pas rond het derde jaar is hij/zij uitgegroeid en uitgekleurd. Ragdolls zijn vrij rustige, sociale en aanhankelijke katten.

Lara houdt van haar baasjes en vooral van garnalen. Als er een nieuw huisgenootje komt in de vorm van Gobi de hond vind Lara dit niet erg prettig en vreest voor haar geliefde plekje in de harten van haar baasjes. Gobi heeft de nodige avonturen achter de rug. Lara denkt dat haar baasjes daardoor meer om Gobi geven dan om haar. Tijd om haar plan te trekken en ook het avontuur aan te gaan. Wanneer zich de kans voordoet, vertrekt ze op heuse wereldreis en komt uiteindelijk via Frankrijk in Australië terecht. Tussen neus en lippen door doet ze ook nog Amerika en China aan. Nu ze op avontuur is, begint bij Lara het besef te komen waar het werkelijk om draait..

Het verhaal wordt vanuit Lara en Gobi verteld. De Auteur kroop in de gedachtegang van deze geliefde dieren. Lara vertelt haar eigen belevenissen. Gobi de hond verteld wat haar zorgen maakt en wat haar baasjes doen en denken.

Het boek is luchtig en natuurlijk staat het ver van de werkelijkheid. De avonturen van Lara lopen soepel en nergens stuit ze op problemen. Juiste vliegtuig, trein of station. Dat is best jammer wat het leven van kat zit vol gevaren en daar wordt hier totaal overheen gestapt. Lara haar missie om mensen te helpen is een mooie gedachten. Tenslotte zijn huisdieren voor vele mensen een troost. Maar ook deze missie lopen te soepel. Daar mis je de diepgang. Al moet wel gezegd worden dat pesten en eenzaamheid natuurlijk wel erg actueel zijn. Toch is het wel een lekker boek voor tussendoor, het ontspant je als lezer in zorgelijke tijden.

Reacties op: Leuk voor tussendoor

14
Lara, kat op avontuur - Dion Leonard
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners