Weinig vernieuwend
Er is dit jaar veel geschreven over Meghan en Harry. Dit boek is daar een gevolg op. Als een Royaltyliefhebber lees je bijna elk boek wat ook uitkomt over koningshuizen, zo ook deze. Het boek is weinig vernieuwend. Het boek maakt meer kapot dan goed. In hun pogingen om sympathie te krijgen en het koningshuis, met name de Cambridges, als de stoorzenders af te schilderen, presenteren de schrijvers zowel Harry als Meghan als zeurderig, wrokkig en vol van zichzelf, terwijl ze ook de eigen verhalen uit het verleden tegenspreken. Het boek moet zogenaamd “hun kant van het verhaal” zijn. Het is echter een gênant verslag van illusies van grootsheid, eigendunk, geklaag en veel modder gooien!
Meghan en Harry op zoek naar vrijheid. Het is zo naïef. Ook al doe je een stap terug en wil je anoniem door het leven gaan. Dat gaat niet lukken, zeker niet als je wieg in een koninklijke familie heeft gestaan en je ook nog eens de zoon bent van Prinses Diana. Meghan ja ze zal zeker goed werk doen, maar als je een relatie aangaat met iemand van koninklijken bloede met zijn verantwoordelijk heden binnen de familie, dan moet je toch weten waar je aan begint. Dan weet je dat je offers moet brengen. Dat de plicht voor het vaderland nu eenmaal voorgaat. Dat je in de schaduw van je echtgenoot komt te staan. Dan kun je niet doorgaan met je eigen leventje. Dat laatste lijkt veel het geval en Harry verblind door de liefde volgt Meghan..En nee deze mening heeft niks met racisme te maken.
Op zoek naar vrijheid… maar ondertussen wel de volle aandacht zoeken of krijgen in de media. Het is zo dubbelzinnig. Daarnaast bevat het boek enige onwaarheden, die zeker opvallen bij de royaltykenners. Hoewel ik een liefhebber ben van koningshuizen, is dit een boek wat mij niet kan bekoren. Geen nieuwe feiten, maar een opsomming van gebeurtenissen die bekend zijn. Je hebt het idee dat de schrijvers mee willen liften op de hype rond Meghan en Harry.
Ik denk dan ook dat het boek beide geen goed heeft gedaan. Zonder dit boek zouden de roddelen aandacht voor hen zeker minder zijn geworden. Dan zouden ze kunnen komen en gaan wanneer ze wilden, zoals ze van plan waren, terwijl ze een enigszins gezonde relatie met hun families hadden behouden.
Het boek is een aardige aanwinst voor de koninklijke boeken verzameling, maar daar blijft het ook bij. Harry en Meghan geslachtofferd door de Britse media? Een antwoord dat ieder zelf mag invullen.