Spiegel van het leven
Yogajuf met parkinson kun je best een bijzonder boek noemen. In dit boek beschrijft Dominique Prins-König door middel van korte verhaal haar omgaan met de ziekte van Parkinson en hoe ondanks deze slopende ziekte een yogajuf wordt.
In de korte verhalen brengt de auteur dagelijkse levensvragen naar voren, haar eigen ervaringen daarmee en hoe ze er mee omgaat. Aan het einde van een verhaal wordt er afgesloten met de moraal van het verhaal en krijg je als lezer de vraag het zelf te proberen. Daarmee wordt bedoeld een antwoordt te geven op de vraag/ ervaring die de auteur in het verhaal verlegd heeft.
Het is een boek die je als lezer een spiegel voorhoudt, vele dingen waarvan je denkt ” Oeps dat kon ik zelf wel zijn…” Het is dan ook een boek dat je niet in ruk uitleest, je legt het weg, en je denkt er over na.. Ja een boek dat je bezig houdt.. De verhalen zijn kort, maar best indringend te noemen. Het boek leest vlot en is voor iedereen toegankelijk, ja zelfs als niet zo van yoga bent. Het is de boodschap van het boek, dat je ondanks een ziekte of beperking veel meer kunt dan je denkt, zolang je dicht bij jezelf blijft en ik je eigen kunnen geloofd.
De prachtige kleuren mandala’s of hoe je ze ook noemt zijn een lust voor het oog. Ongetwijfeld zullen deze mandala’s ook een ” rustgevende” bedoeling hebben net als de yoga.
Samengevat “Yogajuf met parkinson” is een boek uitleven gegrepen, verhalen die je een spiegel voorhouden op je eigen leven. Een boek met een boodschap. Absoluut een aanrader !