Lekker praktisch zelfhulpboek met een flinke dosis humor
Hoewel ik over het algemeen erg sceptisch ben over zelfhulp-boeken, heeft dit boek me positief verrast. Marie Forleo is een echte Amerikaanse commerciële coach/zelfhulp-goeroe. Ze wijst je in het boek onafgebroken op de mogelijkheden om je aan te sluiten bij haar community, meer media van haar te bekijken en vooral je dromen waar te maken door je door haar bedrijf te laten inspireren (lees begeleiden).
Aan de andere kant valt ze niet in de valkuil waar veel van dit soort goeroes en boeken verslaafd aan lijken te zijn: als je het universum maar op de juiste manier beïnvloedt, dan komen al je dromen waar. Forleo is van een praktische insteek: hard werken, creatief zijn en stapje bij beetje realiseren wat je wil. Hoewel ze niet helemaal verschoond is van oefeningen aanbieden om je hogere zelf aan het werk te zetten, is het grootste deel van het boek gericht om je gewoon met je kont van de bank te trekken en aan de slag te gaan. Haar zelfspot en humoristische inkijk in haar eigen leven en mislukkingen ondersteunen die boodschap.
Dus zelfs voor deze zelfhulp-scepticus was dit een prima, vermakelijk en bij tijden inspirerend boek! Lees mijn hele recensie hier: https://leeseenzakenvrouw.nl/recensie/recensie-alles-is-uitvogelbaar-marie-forleo/