Toegankelijke gids voor 1e stappen in cybersecurity
Denk je dat cybersecurity niet voor jou is? Omdat je niet in de IT werkt, of omdat jouw bedrijf of organisatie niet groot genoeg is om interessant te zijn voor hackers? Think again! Het is niet de vraag of je last krijgt van cybercriminaliteit, maar alleen wanneer en in welke vorm.
Expert Nathalie Claes schrijft met 'gehackt, wat nu' een toegankelijke gids over cybersecurity voor iedereen die daar liever niet mee bezig is. En ook geen IT-achtergrond heeft. Haar belangrijkste boodschap: menselijk gedrag is (bijna) altijd de zwakste schakel. Dat betekent dus ook dat je cybersecurity niet alleen kan overlaten aan jouw IT-afdeling of aan je softwareleveranciers.
Iedereen in elke organisatie, klein of groot, ongeacht de sector, kan het cybercriminelen veel makkelijker maken dan de bedoeling is. Door onoplettenheid, door mee te gaan in de vragen van een buitenstaander, door moedwillige inbreuk. Claes laat zien hoe belangrijk gedrag en waakzaamheid zijn. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk bij verschillende soorten organisaties laat ze ook zien dat niemand gespaard blijft en dat een foutje in een klein hoekje zit. Op die manier probeert ze mensen wakker te schudden en bewust te maken.
Lees mijn hele recensie hier: https://leeseenzakenvrouw.nl/recensie/recensie-gehackt-wat-nu-nathalie-claes/