Openhartig verhaal in een gesloten wereld

EsselynJonk 22 september 2024
Van AtlasContact mocht ik dit boek lezen en recenseren, en wat doe ik dat met plezier. Zelf ben ik gek op voetbal: het spel maar zeker ook de verhalen eromheen.
Voetbaldroom vertelt het leven van Finn Berk, talentvolle voetballer die uiteindelijk met wat korte omzwervingen wordt ingelijfd door AZ. Daar krijgt hij te maken met de zogenaamde topsportcultuur: pesterijen, kleinerend gedrag, moeilijke en onzekere trainers en weinig teamgevoel in een teamsport. Het boek neemt je mee in het leven van Finn, wat hij ervoor moet laten en hoe hard hij moet werken om een plekje in het elftal te bemachtigen. Een erg interessante kijk in een voor ons gewone stervelingen gesloten wereld.

Het boek leest makkelijk en je krijgt zoveel sympathie voor Finn, ook al maakt hij egoïstische keuzes en moet hij zich staande houden in een keiharde wereld. Wat mij opviel is dat er best wat namen voorbij komen van andere spelers die nog steeds profvoetballer zijn, maar veruit de meesten vallen af.
3 sterren voor het verhaal, 4 sterren omdat hij een bijzonder voetbalverhaal is, dus 3,5 in totaal.

Meer recensies van EsselynJonk