Advertentie

Als je op zoek bent naar een boek met een origineel en aansprekend verhaal, zoek niet verder en lees dit! Zo goed als nieuw van Petra Vollinga is een heerlijke feelgood-roman waar je een fijn gevoel van in je buik krijgt. Iedere verhaallijn begint met een marktplaatsadvertentie waar iets te koop staat, op die manier wordt een personage geintroduceerd. Het verhaal heeft vier hoofdpersonen: Annegien een wereldlustige alleenstaande moeder die haar kind uit het oog is verloren. Herman die zijn leven weer wil oppakken na een scheiding en een ongelukkig huwelijk. Jeff die weer wil thuiskomen na jaren van reizen en rondtrekken door de wereld en Tessa, beginnend aan een carrière en zwanger van haar eerste kindje met een vriend die er minder enthousiast over is dan zijzelf.

Petra Vollinga weet de verschillende verhaallijnen vlot te schetsen en toch een bepaald verwantschap met de karakters te behouden. Je leert ze kennen en (in mijn geval) gaat van ze houden. De marktplaatsadvertenties en whatsapp-gesprekken zijn een originele toevoeging aan het verhaal. Het boek is niet dik (krappe 200 pagina's) en het verhaal had mij meteen beet, waardoor ik het op 1 dag heb uitgelezen.

Deze auteur was mij nog onbekend maar dit is meer dan bijzondere geslaagde eerste kennismaking en ik ga op zoek naar meer!

Reacties op: In 1 dag uitgelezen

93
Zo goed als nieuw - Petra Vollinga
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners