Originele eco-thriller
Enige tijd geleden ontving ik een leuk pakketje met goodies én Chaos in het Midden-Oosten van Mario Bergen, mijn eerste eco-thriller, waarvoor nogmaals dank Mario!
In dit verhaal volg je Danielle, journaliste, die naar een klimaatconferentie in Amman wordt gestuurd om daar verslag van te doen. Daar stuit ze op plannen van eco-terroristen die een aanslag willen plegen.
Danielle raakt hierin verwikkelt en haar ontmoetingen maken haar aan het twijfelen wie ze nu echt kan vertrouwen en wie niet..
Ik wist niet goed wat ik kon verwachten van een eco-thriller, inmiddels is me dit meer dan duidelijk geworden, Mario kan zeer gedetailleerd en boordevol facts en informatie schrijven. Zeer goed merkbaar is zijn kennis over het Midden-Oosten. Dit boek kaart grote wereldwijde milieu problemen aan, waaronder het gebruik van pesticiden en wat de gevolgen hiervan zijn. Tevens komt er mentale problematiek naar voren bij het hoofdpersonage, smetvrees en trauma uit het verleden, ook dit weet Mario goed te beschrijven.
Hoewel het een thriller betreft vond ik het niet mega spannend, het laat zien wat er zou gebeuren als milieu activisten hun slag slaan om hun punt te maken en in actie komen.
Mario schrijft vlot en vloeiend met veel details en heeft de tijd genomen om de omgeving, vanuit zijn eigen ervaring, te schetsen en dat is bijzonder goed gelukt. Het was voor mij informatief, activisme ken ik alleen van de nieuwsberichten en ik heb er bewondering voor als men zich inzet voor een betere wereld, mits op een vreedzame manier.
Ben je hier in geintresseerd of wil je hier meer van lezen dan raad ik je dit debuut zeker op te pakken.