Startschot van een nieuwe thrillerreeks

EzelsOortje 16 januari 2026
Midden in een lentenacht wordt een jonge moeder doodgeschoten aangetroffen in haar villa in een chique buurt in Stockholm. Rechercheur Sakka Pienni en haar onderzoeksteam krijgen de zaak toegewezen en komen al snel terecht in een web van familiegeheimen, leugens en onbetrouwbare alibi’s.

De Raaf is het eerste deel van een nieuwe serie rond rechercheur Sakka Piennie.

In sneltreinvaart vloog ik door deze thriller heen. Vanaf de eerste pagina pakt het verhaal je meteen, je voelt de beklemmende angst en het onheilspellende gevoel.
Je leest vanuit Sakka en (uit het verleden) vanuit het perspectief van een ander personage en dat maakt het intrigerend, want waar komen die verhaallijnen bij elkaar? Wat is de connectie?
Sakka's verhaallijn is sterk, ze is een boeiend karakter met haar eigen problemen waar ik hopelijk in volgende delen meer over te weten ga komen. Ze is complex en dat is interessant om te lezen.
Het ontrafelen van de moordzaak is goed uit de verf gekomen, je bewandelt de nodige zijsporen met Sakka en langzaam maar zeker kom je bij de ontknoping.
Het verhaal leest vlot, de personages zijn goed neergezet en het blijft omgeven door mysterie en een spannend sfeertje waarbij er tegen het einde nog een tandje bijgezet wordt.

Een spannende whodunnit met de nodige plottwists die je in één adem uit leest.

Meer recensies van EzelsOortje