Spannende samenwerking
Het boek start met een passage uit het verleden, een oud politie onderzoek naar de moord op een 14-jarig meisje, het verhoren van een verdachte. Dit verloop keert steeds terug in het boek.
Daarna lees je vanuit NYPD rechercheur Declan Shaw die direct al indruk maakt. Hij wordt opgeroepen door zijn partner na een melding van de bewoner, een inbraak en een moord op haar man. Ze vraagt expliciet naar rechercheur Shawn. Onder het bloed en in shock laat ze Shawn binnen, het lijk van haar man ligt binnen. De vrouw is schrijfster van true-crime thrillers, maar is ze ook een moordenaar?
Ik ben fan van zowel Patterson als Barker, dus dit boek is voor mij een feestje!
De schrijfstijl van Patterson vind ik heel duidelijk door het boek sijpelen, het heeft genoeg details om er in meegetrokken te worden zonder langdradig te worden.
De spanning blijft je aandacht vasthouden, diverse plottwists zorgen ervoor dat je dit boek niet neer wil leggen. Je moet absoluut je aandacht erbij houden om het goed te kunnen blijven volgen, voor mij geen enkel probleem, ik zat helemaal in het verhaal.
Na elk hoofdstuk was ik nieuwsgierig naar wat er nog meer uit deze hoge hoed werd getoverd, de ontknoping was een verrassing en het einde verbluffend.
Vlot geschreven met personages die onder je huid kruipen, je blijft je afvragen wie wat te verbergen heeft en wie daadwerkelijk de moordenaar van de man van de schrijfster is, alsook van het 14-jarige meisje waar je steeds over leest. Waar komen deze verhaallijnen bij elkaar?
Vernuftig geschreven en ik heb genoten van elk hoofdstuk!
Vernuftig geschreven en ik heb genoten van elk hoofdstuk!