Kerstig tussendoortje

EzelsOortje 17 november 2025

Maartje is een groot kerst liefhebber en op de basisschool waar zij werkt heeft ze de organisatie van de kerst activiteiten op zich genomen. Dit brengt veel drukte met zich mee, maar voor haar ook een hoop voldoening.
Collega Benjamin, waar ze ooit een oogje op had, ziet kerst liever gaan dan komen en Maartje irriteert zich er mateloos aan.
Als Maartje de feestdagen bij een vriendin doorbrengt, ver van huis, loopt ze uitgerekend die collega tegen het lijf...

Met de K van Kerst duik je direct in kerstsferen, twinkelende lichtjes en sfeervolle kerstmuziek, de geur van dennen en warme choco met slagroom. Het kerstdiner op de basisschool, wie herinnert het zich niet?
Een fijn tussendoortje, voorspelbaar, maar dat maakt in dit verhaal niet uit, het leest gewoon heerlijk weg in 2 uurtjes. Ik zag dat dit een tweede deel is, deel één heb ik niet gelezen, je kunt ze dus ook prima los van elkaar lezen.
Steenkamp heeft een hele fijne schrijfwijze, het leest vloeiend en je blijft geboeid in het verhaal.
De sarcastische opmerkingen tussen Maartje en Benjamin hebben me hardop doen lachen, ik heb genoten van dit fijne kerstverhaal, de spanning tussen de hoofdpersonen en hoe de situatie zich ontvouwt.

Meer recensies van EzelsOortje