Fijne psychologische Scandi-thriller
Precies een jaar nadat zijn vrouw Amanda spoorloos is verdwenen, wordt Johan zwaargewond in zijn woning aangetroffen. Wie heeft het op hen voorzien en waarom?
Maia is nog maar net met haar kinderen verhuisd en aangesteld als rechercheur in deze zaak samen met Gregg, haar collega.
De zaak neemt veel ruimte in in haar leven, terwijl haar zoon, opgenomen in het ziekenhuis, wacht op een donorhart en steeds verder verzwakt raakt.
Deze sterke psychologische misdaadthriller speelt zich af in Motala, Zweden en wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Maia en Gregg. De hoofdpersonages hebben beiden de nodige strubbelingen in hun leven en de uitdagingen waar Maia toe wordt gedwongen zijn ontzagwekkend te noemen.
Maia probeert met een race tegen de klok zowel de zaak op te lossen die niemand opgelost krijgt en tevens haar zoon te redden en er voor hem te zijn.
Een psychologische thriller, op sommige momenten voorspelbaar, maar toch ook weer met verrassende plot-twists. Ik kon bij de hartverscheurende keuzes van Maia intens meevoelen en het is zo ontzettend schrijnend om te moeten toe zien hoe je kind wacht op een nieuw hart terwijl je hem steeds verder af ziet glijden.
De gevoelens van de hoofdpersoon zijn heel sterk neergezet en daar ligt ook de kracht van deze pageturner, ik wilde blijven lezen om te weten te komen hoe het af zou lopen.
De snel opvolgende ontwikkelingen in de zaak zorgen ervoor dat je bij de les blijft en maakt het tot een goed opgebouwde thriller.
Dit was voor mij het eerste boek dat ik heb gelezen van deze auteur en ik ben enthousiast, mede door de psychologische ondertoon in het verhaal.
Dit boek mocht ik lezen namens Harper Collins en World of Thrillers, bedankt!
Dit boek mocht ik lezen namens Harper Collins en World of Thrillers, bedankt!