Mooi einde

fantasie42 04 november 2023
Deel 3 van hongerspelen "spotgaai"
Eerlijk vond ik dit boek iets minder dan de vorige. Soms komt het wat minder op gang, dit was in de andere delen ook soms aanwezig. Toch stoorde het mij niet, heb wel lang over de boeken gedaan. Toch was dit deel trager op gang komen. In dit deel heb ik het ook moeilijk, met het begrijpen van de revolutie en de plannen van de regering en de rebellen. Dan had ik het moeilijk met de verwarring van Katniss, soms zo erg dat ik ze niet meer begreep of zelf niet leuk meer vond. Ook al heeft dit te maken met wat ze meegemaakt heeft, is ook niet niets en normaal dat je dan veranderd. Dan voorbij de helft kwam het in een stroomversnelling, dit was dan zo spannend dat ik weer helemaal in zat. Niet leuk om dan personages die je leuk vind te zien dood gaan, ook dat hoort erbij. Toch heeft Katniss een vechtlust of vuur om na een diepe droefheid, toch weer uit die emotionele ravage uit te komen. Ze leren omgaan met hun verdriet, zware tijden en nachtmerries. Wat een mooi einde.

Meer recensies van fantasie42