heerlijk met een wijntje erbij

Femke96 10 januari 2021
Het boek Martien omschrijft de complete levensloop van zowel Martien als Erica. Beide personen hebben gedurende hun leven al veel voor hun kiezen gehad. Zo kwam Martien er pas relatief laat achter dat hij homo was. En dit terwijl ze 2 opgroeiende dochters hadden. Waarop dit een grote impact heeft gehad. Daarnaast heeft de familie divers vrienden om zich heen gehad waarmee de band niet zo goed is afgelopen.

Het is een ijzersterk gezin die heel erg veel aan elkaar heeft. Ze hebben eigenlijk alleen elkaar nodig.
Helemaal toen ze een aantal chateaus gingen verbouwen vergt dat veel geduld en vertrouwen op elkaar.

Ik heb dit boek met plezier tot het eind en natuurlijk met een wijntje zitten lezen. Het boek neemt je mee in hun complete biografie en je krijgt nog meer respect voor deze mensen. Ze hebben beide toch wel een stempel meegekregen in hun jeugd wat ze toch hun hele leven nog mee dragen. Het verhaal wordt op een open manier verteld. Met de familie meiland is het wel zo, je houd van ze of je houd niet van ze. De keus is aan jou.

Ik heb genoten van het boek, het was een erg prettige manier van lezen. Wat het voor mij persoonlijk nog leuker maakte is dat als je de serie hebt gevolgd dat de stemmen erg in je hoofd zitten en dat je sommige expressies eigenlijk voor je kunt zien.

Meer recensies van Femke96