Een boek dat iedereen zou moeten lezen

Femke96 10 januari 2021
Wim Aloserij uit Amsterdam overleefde 2 concentratiekampen en een enorme scheepsramp tijdens de tweede wereld oorlog. Hij wil helpen maar wordt opgepakt door de razzia waardoor hij in een concentratiekamp beland, hij ziet vele mensen om hem heen sterven. Gelukkig blijft hij zelf in leven. Alsof dit nog niet genoeg is overleeft hij ook nog een scheepsramp waar hij op zat tijdens het einde van de oorlog, maar ook dit heeft hij overleefd.

Op zijn 94e verteld hij zijn verhaal in het openbaar. Wat een bijzondere man en wat heeft hij zijn hele leven een verhaal met zich meegedragen. Dit boek zou iedereen moeten lezen om te lezen waarom wij nu in vrijheid kunnen leven. Jaren lang zonder familie om je heen en zoveel ellende meegemaakt.
Ik heb dit boek vol ongeloof zitten lezen. Wat een omstandigheden hebben deze mensen allemaal mee moeten maken. In dit boek wordt niets geromantiseerd. Dit is hoe het was. Ik heb ontzettend veel respect gekregen voor deze man en dat hij op zijn 94e zijn verhaal nog wilde doen aan iedereen. Ik denk dat dit boek voor vele mensen een eye opener is om eens na te denken hoe wij nu kunnen leven. Wat hun meegemaakt hebben kunnen wij ons helemaal niet voorstellen.

Meer recensies van Femke96