denkkader

Met een open blik naar de wereld en de maatschappij kijken, zonder oordeel en met heel veel liefde. Dat is waar ik voor mezelf een doel van maak!
Boeken lezen die me daar bij helpen, vind ik dan ook noodzakelijk (maar doe ik te weinig)

In deze mooi geschreven essay legt Ish een denkkader voor je neer. Hij schetst het met enkele persoonlijke verhalen. Want verhalen vertellen, kan hij nog steeds als de beste.

Hij schetst zijn denkkader met krachtige lijnen maar verbindt ze niet helemaal. Zo krijg je als lezer nog heel wat werk. Het voelt als onaf maar op een goed bedoelde manier. Een manier die ervoor zorgt dat je kan aanvullen met eigen inzichten, eigen ervaringen.
Die zorgt dat je kan verbinden met anderen, in gesprek kan gaan.

Dit klein boekje, die 80 bladzijden telt, brachten me op een zondagavond een verheldering die ik zeer aangenaam vond.

Ik hoop dan ook dat het door veel mensen wordt gelezen, door veel leerkrachten mee wordt gewerkt. Dat er met dit boekje in het achterhoofd veel gesprekken geopend kunnen worden. Want ik ben ervan overtuigd dat we dit soort boekjes, maar vooral de schrijvers ervan, ons veel wijsheid kunnen bieden in deze gepolariseerde wereld.

Meer recensies van Flore Vanoverberghe