A terrible kindness
Van een afstudeerbal naar de gruwel van Aberfan, van een meeslepend begin gesproken…
Het boek vertelt het verhaal van William Lavery, zoon van een balsemer, getalenteerde koorknaap.
Je krijgt als lezer een blik in het Britse kostschoolleven van de jaren ‘60 en je leert heel wat bij over het balsemen van overleden mensen. Klinkt luguber maar is het op geen enkel moment in dit boek.
In haar debuut schrijft Jo Browning Wroe op een fijnzinnige manier een verhaal over menselijk drama, persoonlijk verlies en de liefde voor muziek.
De vele kleine fijne details die doorheen het hele verhaal herhaald worden maken het zo mooi om lezen.
Elk personage werd zeer goed uitgewerkt.
De onderbrekingen op een cruciaal punt vond ik eerst wat raar maar toen ik het allemaal door begon te hebben, genoot ik er erg van!
De Engelse titel ‘a Terrible Kindness’ vind ik beter passen bij het verhaal. Als je het ook leest, snap je vast waarom.
Elk personage werd zeer goed uitgewerkt.