Als zilverdraad bij maanlicht

Gabriella Carmen Martinez Gabriella Carmen Martinez
24 apr 2026

De boeken van Laura Wood zie je vaker op mijn Instagram voorbij komen, want zij schrijft zo ontzettend goed. Ik ben een echte Wood-fan. Misschien ken je haar wel van het feelgood boek ‘Achter de schermen’ of het mysterieuze boek ‘The Agency for Scandal’. Mocht je nog niets van deze auteur hebben gelezen, doe dat dan zeker.

Het verhaal gaat over Iris Grey. Zij heeft een mooie kindertijd met haar vader, totdat hij besluit om opnieuw te trouwen. Haar nieuwe stiefmoeder en twee stiefzussen zijn kil en brengen alles behalve gezelligheid met zich mee. Wanneer haar vader op mysterieuze wijze overlijdt, besluit Iris weg te lopen naar Londen. Jaren later komt ze Nicholas Wynter tegen en krijgt Iris kans op wraak. Zowel Nicholas als Iris willen hun vijand naar beneden halen. Iris zoekt naar gerechtigheid, maar zal ze die vinden?

Het verhaal is hervertelling van Assepoester, maar dan met een Wood-twist. Want alleen Laura Wood kan het verhaal zo goed, mysterieus en met humor vertellen. De ontknoping van het mysterie komt pas aan het einde en alles daarvoor is een opbouw met kleine broodkruimels. Hierdoor krijg je als lezer steeds meer informatie en moet je gewoon verder lezen. De emoties, de gedachtes, de dialogen en het hele verhaal zit goed in elkaar. Je krijgt de vibes van Assepoester, maar het plot is compleet anders en onverwachts. De titel krijgt aan het einde ook meer betekenis, waardoor ik verrast was. Het boek leest makkelijk weg doordat de schrijfstijl levendig en gedetailleerd is, maar wel vlot en met humor. Voor mijn gevoel zijn haar boeken altijd te snel uit. De chemie tussen Iris en Nicholas is heerlijk om te lezen. Want er komen ook scherpe opmerkingen en grapjes in dit boek tussen deze twee. De andere personages zijn allemaal uniek en passend bij het verhaal. Zoals Cassie en de oma van Nicholas.

Het is deel 0.5 in de serie, maar je zou het boek ook los kunnen lezen.

Ik heb weer genoten en kijk uit naar de toekomstige boeken van Laura Wood.

4.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez